Bláboly ,

Moja prvá súťaž!!! → VÝHERCA

októbra 03, 2014 Rea 3 Comments

Ahojte.
Viem, že som sa mala ozvať skôr, ale až teraz som prišla domov, takže sa vám dodatočne ospravedlňujem.
Inak sama neverím tomu, ako rýchlo ubehol ten september.
Čomu však viac nedokážem uveriť je to, koľkí ste sa zapojili do súťaže o THE DUFF.


 Nerada veci naťahujem, takže vám rovno poviem, kto sa môže tešiť z výhry.

Dobre, možno som trošku klamala. 
Rada veci naťahujem. Muhaha. *diabolský smiech* =D

Ešte predtým, ako vyhlásim šťastného výhercu, by som vám chcela krátko zosumarizovať vaše odpovede.
Možno si z nich vyberiete knihu aj vy. Ja som si medzi tými vašimi odporúčania našla veľmi veľa skvelých kníh, o ktorých som doteraz ani netušila, že existujú... začo by som sa vám chcela rovno aj poďakovať.

Akú knihu by si mi odporučil/a:



1. Axolotl Roadkill - Helene Hegemannová



2. Nočný cirkus - Erin Morgensternová: je to magická kniha :-)



3. Keďže aj toto je súťaž o anglickú knižku, tak si myslím že nemáš s nimi problém takže - Ugly Love od Colleen Hoover (a aj Maybe Someday) a ešte moju momentálnu srdcovku - We Were Liars od E. Lockhart




4. Sériu Hundred oaks od Mirandy Kenneally. Prvý diel patrí ku knihám, s ktorými som začínala čítať po anglicky a objavila som to v rovnakom čase ako The Duff. Čítala som to presne za sebou a obe som si zamilovala :) Je to také športové väčšinou. Len... tretí diel myslím sa netýka športu, inak všetko a najviac sa mi na tom páči to, že hrdinky sú väčšinou tie športovkyne (jedna hra americký futbal!! :D)




5. Hmmmm, mňa úplne uchvátila Piata vlna - Rick Yancey alebo Čo sa stalo Mare Dyerovej? - Michelle Hodkin.




6. Šťastná sedmička - Holly Goldbergová Sloanová + Napríklad Šťastnú sedmičku - Holly Goldbergová Sloanová, tá je naozaj skvelá :)

Pozn. Túto knihu ste spomenuli až dvakrát.



7. Jed - Fiony Paul. Geniálna kniha :3




8. Krásna Katastrofa - Jamie McGuireová




9. Hmm tých by sa našlo ale napríkla Irises od Francisca X. Storka. :)




10. Outlander - Diana Gabaldon + Cizinka - Diana Gabaldon

Pozn. Tiež dvakrát spomenutá. 



11. Kristin Cashore - Výnimočná, Simone Elkeles - Leaving Paradise




12. série Bohovia Olympu- Rick Riordan / Pekelné stroje - Cassandra Clare






13. Rozhodne celú sériu Nástroje smrteľníkov - Cassandra Clare! :)




14. Skús Kelly Oram- všetky jej knihy :D http://www.kellyoram.com/ 



15. Nejakú od Robina Cooka. http://robincook.com/robin-cook-books.php 



16. Séria Drahokamy alebo Prvá strieborná kniha snov - Kerstin Gierová: všetko sú to oddychovky, plné vtipných hlášok a nedá sa prestať čítať, až kým neskončíš.






17. Prísne tajný denník Miry Danesovej - Mirka Novysedláková





18. Len počúvaj - Sarrah Dessen, Medzi nebom a zemou (Stratená duša #1) - Stacey Kadea, Rudá jako rubín - Kerstin Gierová:)




19. Medený jazdec - Paullina Simonsová




20. Kroniky Kráľovraha od Patricka Rothfussa sú úžasné! Prvá kniha sa volá Meno vetra.




21. Zber kostí- Samantha Shannonová




22. Lov - A. Fukudu a Džínsové denníky - Zuzka Šulajová







Súťažná otázka: Ktorá kniha by si podľa teba zaslúžila filmové prevedenie a prečo?



1. Nechcem sa opakovať, ale určite Nočný cirkus. Som zvedavá, ako by urobili všetky tie veci, čo sa nachádzajú v tej knihe :-)

 2. Medený jazdec od Paulliny Simons - nádherná kniha, ktorá by si to filmové spracovanie (s dobrými hercami a dobrým scenárom) fakt zaslúžila - a že vraj sa to filmové spracovanie pripravuje, aspoň to písala Paullina na jej webe (a dokonca ona píše scenár!)

 3. Fifty shades :DD ok to je vtip, ale teším sa na ten film, aj keď ma kniha nezaujala, už len z toho dôvodu, že proste... KTO TOTO nechce vidieť naživo a nie len si to predstavovať?? :DDD Mara Dyerová by bola zaujímavá, ale poviem skôr niečo, čo už vyšlo, no žiadna sláva to nebola. Určite by som chcela Upírsku akadémiu, ale poriadne spracovanie a nie tá komediálna fraška, čo z toho zrobili. Ako ja viem, že tie knihy majú aj dávku vtipu, ale v nich ide hlavne o to tajomno, akciu, bitky a podobne. Proste okrem obsadenia sa mi tam veľa toho nepáčilo. A druhou možnosťou sú Nástroje smrteľníkov, ktoré tiež neboli dobré, aspoň mne sa nepáčili. Zaujal ma len Kevin (Alec) a Jamie ♥♥♥ (Jace) či Jonathan (Morgenstern). Mám rada Lily (Clary), ale oná je katastrofálna herečka :D Proste ja by som nástroje smrteľníkov a pekelné stroje dala dokopy ako mini-series, niečo ako GOT či Sherlock. Proste by to bol seriál s dielmi dlhými ako kratší film. A napríklad jedna kniha by bola séria na 4 časti ako napríklad Sherlock.

 4. Výnimočná od Kristin Cashore - knihu som si veľmi užila, bola plná vtipných momentov počas ktorých som sa veľa nasmiala, zároveň tam je zakomponovaná love story, ktorá je naozaj zaujímavá. Katsa je ako hlavná hrdinka silná, sebavedomá a kick-ass! myslím, že by to bolo pekné filmové prevedenie fantasy knihy, pretože tam nie je ani čo pokaziť. Dej je veľmi jasný a svet je priam dokonalý, zaujímavý a originálny. Už stačí iba kontaktovať Lionsgate nech na tom začnú pracovať, nie?

 5. Určite séria o Mare Dyerovej!!!! Pretože prvá časť ma naprosto uchvátila a ja verím, že aj pokračovania budú také fenomenálne. A nebudeme si klamať, bol by z toho skvelý mysteriózny seriál :D

 6. Štastná sedmička, pretože verím, že by bol z knihy skvelý film. Je to úžasný príbeh s hlbokou myšlienkou.

7. Etiketa a špionáž. Úžasný nápad, spracovanie a keby sa držali tvorcovia knihy, tak by to bol úplne mega film.

 8. Tigria sága :)

9. Rozhodne Krásná katastrofa. Kniha, ktorá ťa úplne pohltí. Neodtrhneš od nej oči pokiaľ ju min. 2x neprečítaš.

10. Ja osobne by som si rada pozrela filmové spracovanie napríklad knihy Vykúpená láska od Francine Riversovej alebo Meno vetra od Patricka Rothfussa. :) Ale samozrejme takých kníh, ktoré by som rada videla sfilmované je veľa. :D

11. Bitterblue od Kristin Cashore pretoze to bolo skvelé čítanie a myslím tiež charaktery postáv boli dobre rozpracované.

12. Dlho som rozmýšľala a hľadala, pretože väčšina mojich obľúbených kníh už sfilmovaná je. Dokonca veľa skvelých kníh som objavila vďaka dobrým filmovým spracovaniam. Nakoniec som pri prezeraní mojej poličky na goodreads natrafila na Výnimočnú (Kristin Cashore) - a to je jednoznačne kniha, ktorá si zaslúžila filmové spracovanie. Je to skvelý fantasy príbeh so silnou hrdinkou, ktorá vie čo chce a s úžasným hlavným hrdinom. Celý fantasy svet a všetky postavy sú niečim zaujímavé a podľa mňa by z toho bol skvelý film alebo možno ešte lepšie mini seriál.

13. Pekelné stroje a Bohovia Olympu ! :D Najlepšie série vôbec.

14. Žiadna. Pretože väčšinou filmové prevedenie knihy nestojí za nič a rozptyľujú moju predstavivosť.

 15. Hmhm :D Moje super sladké 16 storočie.Všetko sa teraz odohráva v budúcnosti, samé vážne témy. Táto kniha je príjemná, oddychová, vtipná a romantická :D

 16. Určite: Čo koho do toho od Enjy Rúčkovej a odpoveď je jednoduchá: lebo je to slovenská kniha, ktorá by si sfilmovanie zaslúžila.

17. Asi to omieľam furt dookola, ale rozhodne si filmové spracovanie zaslúži Throne of Glass. Za posledné dva roky je to zatiaľ jedna z naj sérii, čo som čítala a bol by z nej skvelý, dobrodružný fantasy trhák. Možno ak sa ešte raz pomodlím, niekto sa zľutuje a natočí to špeciálne pre mňa, aby som potom mohla ešte dva roky vzdychať a slintať nad mužským obsadením.

18. Všetky moje obľúbené knihy sú sfilmované :) ale keď už tak Krásna katastrofa.....prečo? Odpoveď je jednoduchá. :P pretože TRAVIS MADDOX.

19. Popol vo vetre (Kathleen Woodiwissová).

20. Radšej nijaká... ak by to mali pokaziť a už navždy mať obrazy hercov, ktorých som si na postavy vôbec tak nepredstavovala, vryté v hlave. Jedine tak pokračovanie Upírskej akadémie, aby napravili svoje chyby. Takže tak. :)

21. Podľa mňa by mala byť sfilmovaná kniha Ľavá ruka boha. Táto kniha je úžasná fantasy a ja by som bola veľmi zvedavá, ako by si s ňou tvorcovia filmu poradili. Hoci keby som sa dozvedala, že kniha sa sfilmuje veľmi by som sa obávala ako to celé dopadne, už len vzhľadom na to, že nemám moc rada sfilmované knihy. Táto kniha by si to však zaslúžila, pretože je úžasná, celá je premyslená a charaktery v knihe sú úžasne. Každá postava má svoj príbeh a každá je zapamätateľná. Nestane sa vám, že by ste si nevedeli spomenúť kto bol kto. Preto si myslím, že táto kniha by mala byť sfilmovaná, aby sa dostala do povedomia ľudí, ktorí knihy nečítajú, ale radšej si pozrú film a tých je v tejto dobe viac než dosť.

22. V ringu Katy Evans a prečo ? lebo je proste super a Remy je proste skvelý.

23. No to budú zase Kroniky kráľovraha od Patricka Rothfussa, ale skôr ako seriál, nie film...niečo na spôsob Game of Thrones...podľa mňa by to bola pecka! Knihy sú úžasné a príbeh je totálne epický a postavy! No proste krása!

 24. Vek zázrakov, pretože takáto katastrofická téma určite stojí za sfilmovanie a rada by som si to pozrela. :)

25. Darcovia: Banka tiel, pretože je to naozaj kniha, ktorá ti vyrazí dych a neprestaneš čítať kým neskončí. A nikdy nevieš čo sa stane ďalej a ďalej. Je to naozaj dobré.

26. Lov- bol by to úžasný, akčný film! Ak by sa podaril, podľa mňa by strčil do vrecka aj HG :)

Máš na mňa ešte nejakú otázku alebo dotaz?


Sľubujem, že už posledná vec, pred tým veľkým odhalením.
V rýchlosti by som sa vám chcela poďakovať, za všetky vaše komplimenty, ktoré ste mi v dotazoch zanechali a už len odpoviem na vaše otázky.



Žiadnu a žiaden :)) vlastne, máš pekný dizajn stránky.. ako toto hore... ako sa to volá?? :D ten obrázok, čo sa ti mení ako animácia :D

Volá sa to gifko. ;) :D :D


Ako sa máš? :)

Mám sa super, ale to hovorím vždy, aj keď je mi mizerne, no ďakujem za opýtanie. :D



Aké knihy zo slovenskej literatúry máš rada? :)


Kedysi to boli knihy hlavne od Enji Rúčkovej, ale už to nie je to čo to bývalo. Inak všetko od Hiraxa, Jozefa Kariku, Dušana Mitanu, Jaroslava Rumpliho a Mirky Ábelovej. Ešte si pamätám, že ma uchvátili knihy: To prejde - Tamara Tainová; Moja studená vojna - René Benda; Nevinní zmätkári - Marek Zákopčan.



Najlepšie nakoniec!!!

VÝHERCOM JE Michie,
ktorá by chcela vidieť sfilmovanú knihu: Výnimočná od Kristin Cashore.

Gratulujem k výhre a vy ostatní nebuďte smutní, určite ešte vymyslím nejednu súťaž. 

Zatiaľ vaša Rea.  

PS: Prosím vás, povedzte mi, že nie som jediná osoba závislá na tejto pesničke. :D

You Might Also Like

3 komentáre :

  1. Ach tak ešte raz teda, ďakujem veľmi pekneee! :)) Akurát som pred týždňom stála v Panta Rhei a rozmýšľala či si tú knihu kúpim alebo nie ale povedala som si, že však počkám, možno sa na mňa usmeje šťastie a dobre, že som ju nekúpila!! :D Btw k príspevu teraz: Piatu Vlnu momentálne čítam a neviem sa od nej odtrhnúť. A We Were Liars je jedna z najlepších kníh aké som tento rok prečítala! :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nemáš začo. ;) Ej, tak to bolo tesné, ešte že si poslúchla šiesty zmysel a nekúpila ju. :D Ja som nečítala ani jednu, ale vďaka vám si ich idem všetky prečítať. :))

      Odstrániť