Čas na recenziu ,

Ak by ste mali napísať esej o tragédii, o čom by ste písali vy?

januára 15, 2017 Rea 0 Comments


The Tragedy Paper - Elizabeth LaBan

#Goodreads3.76* #YoungAdult #Contemporary #Mystery #RealisticFiction #Romantika #Drama #Priateľstvo #InternátnyŽivot

Tragédie zväčša nie sú pekné... ale verte mi, keď vám poviem, že toto bola tá najkrajšia tragédia, akú som kedy čítala, a keď sme už pritom, bola to skutočne tragédia?

S knihou sa ťahá taká zvláštna zimná melanchólia, ktorá vás ale ešte zvláštnejšie dokáže zahriať pri srdci. S The Tragedy Paper budete nútení zamyslieť sa nad tým, čo slovo tragédia skutočne znamená. Je tragédia nevyhnutná? Ako sa prejavuje? Ako ovplyvňuje životy ľudí? Musí byť tragédia vždy smutná? Kniha vás donúti položiť si toľko otázok, na ktoré v skutočnosti neexistujú ani správne odpovede. Teda, ja som na tieto otázky správne odpovede nenašla, ale vy ich možno nájdete...

Nechcem vám toho veľa prezradiť, preto som aj vynechala anotáciu. Mali by ste len vedieť, že debut Elizabeth LaBan nemohol dopadnúť lepšie. Vytvorila prepracovaný a zároveň tak obyčajný príbeh, zasadený do internátneho života, v ktorom nikdy neviete, čo ďalšieho sa stane, len v kútiku duše tušíte, že to neskončí slovami "žili šťastne až do smrti".

“I had the distinct feeling that the universe was out of whack and normal rules didn't apply. I sort of liked it.”

Zaujímavé na tomto príbehu je, že tu nie je len jedna hlavná postava, ale dve a že tieto dve hlavné postavy, napriek tomu, že nemali príležitosť k nejakej veľkej interakcii, si navzájom zmenili životy. A o to predsa ide, či nie? Že nikdy neviete, či vám aj dvojminútová konverzácia s cudzincom neobráti život hore nohami. A ak som si z tejto knihy zobrala k srdcu len jednu, tak tú, že sa treba poučiť z činov tragédií iných, aby sme sa vyvarovali tým svojim.

Ak teraz v najbližšej dobe budete samy sedieť v ohlušujúcom tichu vašej izby a nebudete vedieť, čo máte čítať v toto krásne zasnežené obdobie, určite siahnite po tejto knihe. Môžem vám sľúbiť, že potom to ticho bude zaplnené vašimi myšlienkami o osudoch hlavných hrdinov.
Posledná vec, nezabudnite si prečítať aj autorkine poďakovanie! Prisahám, že posledné slová autorov ma niekedy zasiahnu viac ako samotný príbeh. Je vždy fascinujúce na záver zistiť, čo všetko bolo inšpirované skutočnými udalosťami...


Odporúčam milovníkom Johna Greena a jeho Zmiznutej Aljašky a taktiež odporúčam odporcom Johna Greena, pretože to, čo vám chýbalo v jeho knihách, nájdete tu!
Netuším, čo bolo skôr, ale toto sa mi páčilo viac!
Pridať do to-read zoznamu→


Vaša Rea, ktorá si začala upratovať život 
a asi jej to ide,
 keďže konečne mala čas aj na svoj milovaný blog! :)

You Might Also Like

0 komentárov :