Čítanie 2014 ,

To najlepšie za mesiac...

apríla 04, 2014 Rea 4 Comments

JANUÁR


Ahojte!
Viem, že je už apríl, ale keďže som od začiatku roka prečítala veľmi veľa kníh a blog som založila len prednedávnom, rozhodla som sa, že vám dodatočne napíšem aj to najlepšie za posledné mesiace.
Takže hor sa na to, TOP 3 KNIHY ZA MESIAC JANUÁR:



18461202

3.miesto

Pravda o večnosti - Sarah Dessen


Anotácia:

     Macy mala pred sebou celé leto, no takmer všetok čas mala stráviť bez svojho priateľa Jamesona nudnou prácou v knižnici a učením sa na skúšky. Ale niekedy sa udejú aj neočakávané veci – ako napríklad stretnutie s Wesom a jeho zábavou partiou priateľov. Alebo projekt jej sestry na renováciu zanedbaného plážového domu, ktorý v nej a v jej matke prebúdza hlboko pochované spomienky na bolestnú stratu Macinho otca.
     No občas sa to všetko dokáže aj poriadne zamotať. Keď Macy stretne niekoho ako je Wes – chalana s minulosťou a udivujúcim umeleckým talentom – jej život už nie je ako predtým. A tak začína uvažovať o tom, či je naozaj lepšie ostať uzavretá, tak ako si až doposiaľ myslela, alebo sa odhodlať vyjsť zo svojej ulity...

Prečo som si ju vybrala?


Sarah Dessen má takú úžasnú vlastnosť podať obyčajné príbehy z každodenného života tak pútavo a ešte aj s takou hlbokou myšlienkou, že tu v tej TOP TROJKE musela byť. Nejako sa jej vždy podarí otvoriť mi oči a vidieť svet z úplne iného uhla, preto jej právoplatne platí tretie, ale určite nie posledné miesto.


18334246

2.miesto

Sweet Thing (Sweet Thing #1) - Reneé Carlino 

Anotácia:

"Musíš naučiť svoje srdce s rozumom spievať v súlade... až potom začuješ hlas svojej duše. "

     Mia Kelly si myslí, že má všetko premyslené. Je absolventkou Ivy League, klasicky vyštudovaná pianistka a milovaná dcéra rozumovo založenej matky a nekonvenčného otca. Napriek tomu sa od ukončenia štúdia cíti preťažená, rozpoltená či má využiť titul a preskúmavať jej pravú lásku, hudbu.
     Keď jej otec nečakane umrie, rozhodne sa nadviazať na jeho život kým vymyslí, čo bude robiť s jej vlastným. Náhle odíde z Ann Arbor do New Yorku, kde prevezme otcovu kaviareň, vzácny podnik v susedskej štvrti, kde hrajú neobjavení hudobníci a umelci. Sama sebe odoprela vzrušujúci a nepredvídateľný život hudobníka, ale náhodné stretnutie s Willom, sladkým, nádherným a očarujúcim gitaristom jej ponúkne záblesk toho, aké by to mohlo byť.
     Keď sa Will stane jej priateľom a potom aj jej spolubývajúcim, robí všetko čo je v jej silách, aby potlačila vášeň pre neho a pre hudbu, ale dedičstvo otca pomaly otvorí jej srdce možnosti niečoho viac.

Prečo som si ju vybrala?


Sweet Thing mi pripomenula trochu Thoughtless, trochu aj Krásnu katastrofu a už len tento samotný fakt je pre mňa dostačujúci, lebo autorka vystihla akurát moje dve obľúbené knihy. ALE ten najväčší dôvod, prečo tu okupuje druhé miesto je ten, že mi touto knihou pripomenula skutočnú krásu hudby a jednoduchý fakt, že hudba je jazyk, ktorému rozumejú všetci. Dokáže ľudí spájať, a teraz nemyslím len tým romantickým spôsobom.




17397374

1.miesto


The Immortal Rules (Blood of Eden #1) + The Enternity Cure (Blood of Eden #2) - Julie Kawaga

Anotácia:


     Ak chce prežiť v skazenom svete, musí objať temnotu. 

     Allison Sekemoto prežíva vo Fringe, vonkajší kruh zamurovaného mesta. Cez deň si so skupinou hľadajú potravu. Cez noc by sa hocikto z nich mohol stať potravou. Všetko čo Allie niektoré dni poháňa je len jej nenávisť k nim – upírom, ktorí si ľudí chovajú ako dobytok kvôli krvi. Až do noci, keď Allie sama zomrie a stáva sa jedným z tých monštier. 
     Nútená utiecť zo svojho mesta sa Allie musí vydávať za človeka, keď sa pripojí k zúboženej skupine pútnikov, ktorí hľadajú legendu – miesto, kde by mohli mať liek na chorobu, ktorá zabila väčšinu civilizácie a vytvorila Besných Vampírov, krvilačné bytosti, ktoré ohrozujú ľudí aj upírov.
A veľmi skoro sa Allie bude musieť rozhodnúť za čo a za koho stojí znova umrieť.

13581990

Prečo som si ju vybrala?


Julii sa sériou Blood of Eden podarilo nemožné. Zmenila môj skeptický pohľad na knihy o upíroch.

Pamätám si s akou nechuťou som sa do prvej knihy pustila a pamätám si aj ako som počas čítania či už jednotky alebo dvojky plakala, hrýzla si nechty a nadávala sama sebe, prečo som len s touto sériou nezačala skôr.
Malo to všetko. Akciu. Romantiku. Nečakané zvraty. Veľa krvi. Dokonalé postavy...
A takto by som mohla pokračovať ešte dlho.
V neposlednom rade, našla som si tu ďalšieho knižného priateľa do zbierky. Jeho meno je Zeke a toto srdiečkoani nedokáže vyjadriť jeho dokonalosť. =D


Malý bonus k obálkam:

10215349                        17453202



Na teraz sa s Vami lúčim!
Dúfam, že sa vám môj výber páčil a inšpiroval vás k prečítaniu aspoň jednej z týchto kníh, Vaša Rea. :) 
BTW. Anotácia k prvej a druhej knihe je len môj laický preklad z angličtiny, berte ho s rezervou. ;)

You Might Also Like

4 komentáre :

  1. immortal rules a aj eternity cure by som si tak rada prečítala, pretoze znejú ako skvele knihy :) to by som však musela prečítat, to more kníh čo mám doma :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Poznám ten pocit, keď nevieš čo skôr čítať, ale radím ti, ak sa pustíš do tejto série, počkaj si, kým vyjde aj tretia časť, lebo dvojka skončila tak zle, že som ju chcela vyhodiť von oknom. :D

      Odstrániť
    2. tak ja z duše neznášak ked musím čakat na další diel serie a tá má vyjst aj cca o rok a tak, napr. seriu scarlet to si ju chcem az teraz zadovázit ked viem, ze vyšla uz aj tretia čast :)

      Odstrániť
    3. Múdro robíš, možno to aj ja tak začnem praktizovať, že budem čítať knihy, keď už väčšina z tej série vyjde, lebo tak si aspoň ušetrím veľa nervov. :D

      Odstrániť