2015RCH ,

To najlepšie za mesiac...

júla 06, 2015 Rea 4 Comments

MÁJ

Nazdar ľudkovia, 
ako môžete sami postrehnúť, stále sa snažím dobehnúť svoje zameškané články, takže bez zbytočných rečí sa vrhnime na Top 3 za mesiac máj.


UPOZORNENIE: V máji som toho prečítala veľmi málo (presnejšie len 5 kníh), hlavne kvôli zápočtom a "robote" (úvodzovky preto, lebo animátorstvo pre mňa nie je práca)  a tiež kvôli knihe Panic od Lauren Oliver... ktorá stále čaká na to, kedy ju dočítam, možno raz, vtedy mi to nejako nesadlo a doslova to bolo pre mňa utrpením, takže moje možnosti výberu boli trochu obmedzené... ale nebojte sa, o blbostiach by som vám tu predsa nepísala a romantiky v knihách nikdy nie je dosť. ;)

BTW. Anotácie sú k prvým dielom, keďže neznášam spojlerovanie. 



3. miesto



Caught - Erika Ashby, A.E. Woodward


Anotácia


Je tu jeden chlapec.
Ktorý tak trochu vlastní moje srdce.

Koho to tu klamem?

Vlastní ma celú, lenže to nevidí.
A ja mu to nemôžem povedať.

Vzhľadom k tomu, že tu je aj jedno dievča.
Hoci on je jedným z mojich najlepších kamarátov, ona medzi nich patrí tiež.

A potom som tu ja...
Zaseknutá medzi tým, čo cítim, že je správne, ale napriek tomu je to zlé.



Prečo som si ju vybrala?


Najlepšie bude začať s tým, ako som sa k tejto knihe vôbec dostala... odpoveď:
Nemám šajny. Občas sa mi v čítačke objavia knihy, o ktorých neviem ako alebo kedy sa tam ocitli (Zuri má jednoducho nadprirodzenú schopnosť... Zuri je inak čítačka :D), ale pamätám si, že keď som zbadala obálku, tak to bola láska na prvý pohľad a tušenie, že s dievčinou na obálke budeme BFF. Páčilo sa mi to tajomné dievča so šiltovkou, pretože vyzeralo trochu drzo, nebojácne + vááááážne sa mi páčil ten detail v okuliaroch. Zhrniem to asi tak, že jedno viedlo k druhému, na škodu nebolo ani farebné prevedenie, a bez čítania anotácie (opäť) som sa vrhla do knihy s tým, že to bude nejaká letná oddychovka.
Lenže... nemohla som sa viacej mýliť.
Nielenže to nebolo nejako extra zasadené v lete, ani to nebola oddychovka. Toto bolo emocionálne zničujúce, nervy drásajúce a mozog vybuchujúce. Všetky predsudky o milostných trojuholníkoch dajte bokom, lebo takéto niečo ste podľa mňa ešte nečítali, nevideli ani nepočuli. Tieto dve spisovateľky, o ktorých som btw. prvýkrát počula až vďaka tejto knihe, vytvorili jednu pekelne šialenú jazdu, ktorej nechýbalo vôbec nič.

That's probably why you should never sleep with your best guy friend who´s in a relationship with your best girlfriend. You no longer feel like a third wheel. You feel like a UFO.


Vždy tvrdím, že milostné trojuholníky nenávidím, ale napriek tomu, vždy po nejakom čase siahnem po ďalšej knihy, ktorá sa točí okolo neho... som masochista? alebo len klamem sama sebe? Who knows. Tak či onak, kniha obsahovala nielen skvelú hlavnú hrdinku (vymýšľala si vlastné nadávky! no nemilujte ju), ale aj uveriteľné vedľajšie postavy (počas čítania som mala po dlhom čase pocit, že takéto niečo sa pokojne teraz, niekde na svete môže niekomu fakt diať), pútavý štýl písania, najsexy sprchovú scénu a také zvraty i rozuzlenie, že nakoniec ti vám každá strana v tomto domotanom trojuholníku ako-tak dostala ten happyending... že to je nemožné? Tak potom si musíte prečítať Caught! No ak vážne, vážne, vážne, vážne, nenávidíte milostné trojuholníky, možno by ste sa tejto knihe mali oblúkom vyhnúť... ale čo to tu trepem. Choďte si ju prečítať a dajte knihe aspoň šancu. 



2.miesto



Chase Me (Broke and Beautiful #1) + Need Me (Broke and Beautiful #2) - Tessa Bailey



Anotácia


Roxy Cumberland sa vykašľala na vysokú školu a presťahovala sa do New Yorku so snom, že sa stane herečkou, ale klesajúce číslo na bankovom účte jej túto predstavu rázne zarazilo. Aby si zarobila rýchlo nejaké peniaze, podpísala sa pod to, že bude ľuďom spievať telegramy. Jej prvým zákazníkom je však ten najkrajší, najnamyslenejší Manhantský muž, ktorý očividne žije aj zo zvereneckého fondu, akého kedy videla. Ak by óda o jeho "výbave" od jednej z jeho jednorázoviek nebola dostačujúco ponižujúca, tak možno skutočnosť, že má oblečený obrovský, ružový kostým zajačika sa o to postaral...

Po noci strávenej oslavovaním jeho posleného prípadu, právnik Louis McNally II. nie je pripravený na pulzujúcu bolesť v hlave alebo na zajačika, ktorý mu pred dverami spieva serenádu. Ale drzý humor a sexy hlas dievčaťa za maskou, jeden pohľad na jej krásnu tvár, nasledovaný ohromujúcim bozkom o zárubňu, zanechali Louisa s túžbou, že chce viac.

Roxy však nepotrebuje rozmaznaného, bohatého chalana, ktorý mal všetko v živote naservírované na taniere od Tiffanyho. Ale v Louisovi je viac ako len jeho sexy vzhľad a je odhodlaný Roxy donútiť vidieť to tiež... aj keď to znamená, že ju bude musieť naháňať po celom New Yorku.

Prečo som si ju vybrala?


Prečo som ju vlastne čítala?
No hádajte. Dám vám jednu šancu.
Jop, zase kvôli obálke. Geez, vážne som povrchná, keď príde na obálky kníh...
Ale tak kuknite sa na toho fešáka, čo tam dali, tomu sa nedalo odolať + Cora Carmack (jedna z mojich najobľúbenejších spisovateliek) sa na obálke vyjadrila, že takú vtipnú knihu už dlho nečítala a keďže milujem Corinin zmysel pre humor, dúfala som, že Tessa má aspoň podobný tomu jej a ja sa tak budem môcť aspoň párkrát zasmiať.
Nakoniec, keby že len párkrát...
Začala som ju čítať o 1 ráno a kým som ju v ten večer/ráno nedočítala, musela som dusiť svoj smiech do vankúša, aby som nikoho nezobudila. Toto bola láska od prvej kapitoly, a to vďaka Roxyninmu ostrému jazyku. Bože, to dievča ma zabíjalo v každej kapitole a trochu mi bolo aj Louisa ľúto, že ho tak naťahovala a zdrhala mu... ale úprimne som si túto časť na knihe užívala najviac. Ich podpichovanie nemalo chybu a určite dám kvôli tomu aj re-reading.

"Just one request, though. I want to see your face first."...
"Why? If you like what you see, will you invite me inside? You haven’t even showered off the last girl yet."
He actually had the grace to look a little ashamed. "I—"
Roxy didn’t give a shit about his answer. "Would you expect me to be flattered?" She clutched her chest dramatically. "Please, oh keeper of the golden penis, let me worship at your flawless phallus."

Dvojka mi prišla od jednotky trochu slabšia, čo sa týka hlavne po humornej stránke (chápem to však, keďže dvojka bola zameraná na zakázanú lásku, asi tam ani nemalo byť veľa vtipu), ale na trojku si napriek tomu brúsim zuby a teším sa už na august, keď vyjde na svetlo sveta.
Tessa má taký štýl písania, že jednoducho jej to celé zhltnete i s navijakom, hoci priznávam, že dej je z väčšej časti predvídateľný, no plus do toho sa ja aj vždy ešte buchnem do hlavnej mužskej postavy... takže môj úsudok nedokáže fungovať bez toho, aby sa mi tam nezaplietli aj tie mrchavé hormóny. 
Čo ma privádza k tomu, že dokáže aj geniálne opísať/vytvoriť chémiu medzi hlavnými postavami. Neraz mi zostalo teplo, keď som čítala určíte scény (if you know what I mean ;)). 
Končím so slovami, že to bolo príjemným prekvapením, a ak po Caught budete mať nutkanie (čo budete, ja to viem :D) siahnuť po niečom nenáročnom, trošku predvídateľnom a oddychovom, tak séria Broke and Beautiful by vám mohla padnúť vhod . Ehm, nemáte začo... Louis na vás čaká. :D



1. miesto


More Than This (More Than #1) + More Than Her (More Than #2) + More Than Him (More Than #3) + More Than Forever (More Than #4) - Jay McLean



Anotácia



Keď si Mikayla predstavovala jej ples, mal to byť rozprávkový večer plný romantiky. Preto, keď zrada a tragédia prídu za sebou v rýchlom spáde, Mikayla je úplne zničená. Náhle všetko, čo milovala a všetci, na ktorých sa spoliehala, sú tragicky a nenávratne preč.

Jake, pekný chlapec, ktorého práve stretla, sa stal svedkom jej straty. Keďže sa nemá na koho obrátiť, Mikayla je donútená spoliehať sa na tohto blízkeho cudzinca s jeho rodinou a on je na oplátku odhodlaný sa o ňu postarať. Ale Mikayla, vhodená do dospelosti bez nikoho, kto by ju viedol, je zúfalo rozhodnutá objať bolesť a skryť to, čo pokladá za slabosť. Mikayla s Jakeom chcú obaja viac, ale aj cez ich narastajúcu blízkosť a intenzívnu chémiu, sa Mikayla snaží udržať si odstup a chrániť svoje srdce. A on zase robí všetko, čo je v jeho silách, aby si získal jej dôveru. Mikayla si musí vybrať medzi samotou a bezpečím alebo láskou.

Prečo som si ju vybrala?


K týmto skvostom som sa nedostala pomocou zázračných schopností mojej čítatačky a ani kvôli ich obálkam, ale po neskutočne dlhom čase som si nechala poradiť recenziou (marí sa mi, že Judit o nich písala chválospevy) a s pokojným svedomím vyhlasujem, že neľutujem nič, pretože s každým dielom som si túto sériu zamilovala viac a viac. 
More Than This by som opísala slovami ako romantická detektívka... asi. Toto je tak ťažké škatuľkovať, ale jednoducho hoci sladkej romantiky tam je veeeeeeeeľa, vďaka tomu, že tam autorka zakomponovala tú tragédiu, tak aj počas sexuálne frustrujúcich scén, ktorých tam je tiež požehnane, sa váš mozog bude snažiť rozlúštiť dôležitú otázku: "KTO A PREČO TO UROBIL?! Nič bližšie vám nepoviem, nechcem vás obrať o moment prekvapenia, takže ak chcete odpoveď na tú otázku, musíte si ísť prečítať knihu! Ja viem, šokujúce. :D
More Than Her + More Than Him, aj keď vážne nerada si vyberám svojho obľúbenca... postava Logana si ma získala už v prvom diely (bližšie info: správal sa ako idiot, takže som vedela, že on a ja patríme k sebe :D), preto bez mrknutia oka vyhlasujem Logana Matthewsa za najlepšiu mužskú postavu tejto série!!! Konkurencia bola tvrdá, no udržal si v mojom srdci prvé miesto, spolu aj s jeho knihami. Všetko, čo milujem na NA-dultkách tam bolo. Humor, chémia, dráma, romantika, viac drámy, viac humoru a emócie... O môj Bože, MTHim ma psychicky tak zničilo, že som jeden deň mala po dočítaní normálne depku, ale nebojte sa s Loganovým humorom to bolo všetko vyvážené, a ak sa vám náhodou... fakt len náhodou, nebude jednotka ani za mak páčiť, verte mi, že pri dvojke s Loganom sa to zmení a tejto sérií prepadnete tiež. ;)
More Than Forever, už viete, že Logan je moje N.1 boy, ale neviete, že Lucy z MTF je moje N.1 girl. Neviem, či sa Jay nechala inšpirovať niekým zo života, keď písala o Lucy (ak hej chcem ju domov), ale dajte mi čas, aby som sa zhlboka nadýchla... LUCY JE TÁ NAJKÚLOVEJŠIA, NAJVTIPNEJŠIA, NAJPOHODOVEJŠIA HLAVNÁ HRDINKA, KTORÁ MÁ DOKONCA V HLAVE AJ MOZOG!!!! Nemôžem na ňu ani jedného krivého slova povedať a viac menej ani na jej knihu, pretože taký dokonalý pár ako bola ona s Cameron, tak to nie je len tak (šťastný povzdych). ♥

"Logan Matthews," I put my hand out to shake hers. 
She looked down at it, shook her head, laughed once, and then looked back up at me. "Definitely no."
 "What? Why? Give me one good reason," I spat out. I didn't know why it was getting to me, her not wanting me. But I was pissed off and I felt like I needed to win that argument, or whatever the fuck it was that was going on there.
"Because."
"That's not a reason." 
"Because I have a boyfriend."
"No you don't." I shook my head and crossed my arms over my chest.
"Because you're an asshole." 
"Valid, but not accepted. Next?"

Ak by sa vám zdalo, že chválospevov bolo málo...
Všetky jej hlavné hrdinky milujú knihy a čítanie!
How cool is that?! 
Dokonca sa medzi sebou baby často bavia o ich/mojich obľúbených knižných sériách. Ale tá najlepšia časť je tá, že je neskutočne vtipné sledovať, ako sa s touto ich závislosťou , s týmto ich koníčkom vyrovnávajú ich polovičky. Rozhodne sa nebudete pri čítaní nudiť, to vám sľubujem.
Jay Mclean je jedna z pár spisovateliek, pri ktorých môžete na vlastné oči vidieť, ako sa ich štýl písania zlepšuje, ako dozrieva nielen ona, ale aj jej postavy. Je vážne až fascinujúce to sledovať, hlavne ak čítate jednu knihu za druhom, tak si môžete ten rozdiel všimnúť asi najviac. To je tiež jeden z dôvodov, prečo sa už neviem dočkať jej poslednej knihy z tejto série... niečo mi hovorí, že to bude mrtedobré. Dúfam, že s touto mojou poslednou vetou, si už hľadáte prvý diel, aby ste si ho mohli prečítať. :D



Vaša Rea, ktorá sa snaží vzkriesiť tento blog, kým zase vypadne do sveta. ;)  

You Might Also Like

4 komentáre :

  1. Tá prvá kniha vyzerá celkom sľubne a môže byť vhodná aj na toto desne horúce obdobie, aj keď nie je zasadená nejako extra do leta :D Asi sa po nej poobzerám :) Inak, pekný článok :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podľa mňa určite, rýchlo sa to čítalo, takže vhodná k opaľovaniu v tomto teple. :D
      Ďakujem pekne. :)

      Odstrániť
    2. No tak ja to s tým opaľovaním nepreháňam, lebo ma to celkom nudí :D Ja radšej čítam pekne doma :D

      Odstrániť
    3. Ja sa neopaľujem vôbec. :D :D Max. vezmem knihu a zaleziem do tieňa, takže ťa chápem v tomto. :D

      Odstrániť