Čítanie 2014 ,

To najlepšie za mesiac...

mája 25, 2014 Rea 2 Comments

APRÍL


Ahojte!
Konečne som si našla čas na môj milovaný blog a aj to len pod zámienkou, aby som sa nemusela začať učiť na skúšky. Jop, prokrastinujem v plnom prúde.
Musím sa priznať, že vybrať tie najlepšie tri knihy za mesiac apríl bolo ťažké, lebo som na svoje pomery čítala vtedy nejako málo (čo znamená prečítať 6 kníh a 1 poviedku), preto som nemala veľmi z čoho vyberať.
No snažila som sa najviac, ako som vedela a toto je výsledok. 


 
TOP 3 KNIHY ZA MESIAC APRÍL:


3.miesto 



Something Strange and Deadly (Something Strange and Deadly #1)- Susan Dennard

Anotácia


Píše sa rok 1876 a vo Philadelphii je niečo podivné a smrtiace...
Eleanor Fitt má veľa obáv. Jej brat je nezvestný, jej rodina zažíva ťažké časy a jej matka je odhodlaná ju vydať za akéhokoľvek bohatého muža, ktorý prejde okolo. Ale to nie je nič v porovnaní s tým, čo si práve prečítala v novinách — Vo Philadelphii ožili Mŕtvi .
A potom v desivom útoku, zombie doručí Eleanor list... od jej brata. Ktokoľvek ovláda armádu mŕtvych, uniesol aj jeho. Ak ho chce Eleanor nájsť, bude sa musieť odvážiť ísť do laboratória neslávne známych Lovcov duchov, ktorí ochraňujú mesto od nadprirodzených síl.
Ale ako Eleanor trávi čas s Lovcami duchov, vrátane neznesiteľne tvrdohlavého, ale pekného vynálezcu Daniela, tak sa situácia stáva horšou. A teraz nielen jej povesť, ale aj jej život visí na vlásku.

Prečo som si ju vybrala?

Z jednoduchého dôvodu, o ktorom som hovorila aj v recenzii  TUbola to moja prvá zombie kniha a povedzte mi, kto zabudne na svoje poprvé. = D Inak má na jej umiestnení aj podiel to, že je skvelá a jedna či dve postavy mi neskutočne prirástli k srdcu... práve som samú seba presvedčila, že si musím čo najskôr prečítať pokračovanie. 


2.miesto

Breaking Nova (Nova #1) + Saving Quinton (Nova #2) + Nova and Quinton: No Regrets (Nova #3) - Jessica Sorensen





Anotácia


Nova Reed mala sen, že sa stane slávnou bubeníčkou a vezmi si svoju pravú lásku. Ale všetko bolo v okamihu preč. Teraz sa s tým snaží zmieriť najlepšie ako vie, aj keď to znamená, že robí veci, ktoré by stará Nova nikdy neurobila. Veci, ktoré pomaly zožierajú jej dušu. Dni sa jej zlievajú do jedného.... kým nestretne Quintona Cartera. Jeho intenzívne hnedé oči ju okamžite pohltia, pretože vyzerajú tak zlomene ako sa ona vo vnútri cíti.

Quinton kedysi dostal druhú šancu na život - ale nechcel ju. Tetovanie na hrudi mu je neustálou pripomienkou toho, čo spravil a stratil. Zaprisahal sa, že si do života nikdy nevpustí šťastie... ale krásna a sladká Nova mu vyčarí na tvári úsmev. Vie, že je príliš zničený na to, aby sa s ňou zblížil, ale aj napriek tomu je jedinou osobou, vďaka ktorej sa cíti stále na žive. Quiton sa musí rozhodnúť: zaslúži si začať odznova? Alebo má už navždy pykať za svoju minulosť?

Prečo som si ju vybrala?


Z nejakého nepochopiteľného dôvodu sa vždy dostanem k depresívnym knihám a Jessica Sorensen je tzv. Expert na lámanie sŕdc. Dokonca mám aj obavy o jej zdravie, lebo nikto nemôže stále písať tak smutné knihy, ak sám neprežíva aspoň trocha žiaľu.
No napriek tomu má skvelý štýl písania. Je jednoduchý a zároveň vo vnútorných monológoch hlavných postáv je toľko skvelých myšlienok, že chcete niektoré pasáže čítať stále dookola, pretože máte pocit, akoby vám autorka videla do hlavy aj srdca a pomaly odhaľovala vaše najtemnejšie tajomstvá a myšlienky.
V deji nečakajte veľké zvraty, kniha sa skôr zameriava na pocity hlavných hrdinov, a to čo prežívajú a ako sa so všetkým vysporiadavajú. A hlavný dôvod, prečo si táto séria zaslúžila druhé miesto je ten, že som prvýkrát vážne chcela vliezť do knihy a poriadne hlavných hrdinov vyobjímať.

1.miesto


Unteachable - Leah Raeder


                                             


Anotácia


Maise O’Malley práve dovŕšila 18 rokov, ale ako dospelá sa cítila celý jej život. V lete pred jej posledným ročníkom plánuje: dostať sa na skvelú filmovú školu, presvedčiť svoju mamu, aby išla na liečenie a absolútne, za žiadnych okolností, si nedosrať svoju budúcnosť.


Ale život má niekedy svoju vlastnú cestu a všetky jej plány začali padať voľným pádom.

V jednu noc na karnevale Maisy stretne Evana. Ich chémia je okamžitá, intenzívna a krátkodobá. Čo je presne tak, ako to má rada: žiadne záväzky. Ale potom nemôže Evana dostať z hlavy. Naučil ju, že z jednorázoviek môže byť aj niečo viac. Môže to byť nečakané spojenie s niekým, kto jej rozumie. S niekým, kto vidí cez jej chvastanie to vystrašené, ale silné dievča vo vnútri nej. 


Ale z toho niekoho sa vykľul jej nový filmový učiteľ, Pán Evan Wilke.


Maise a Evan to vyriešia tak, že sa dohodnú, že budú od seba držať ruky preč, ale ich vzájomná príťažlivosť je neznesiteľná. Spolu sú skutoční a úprimní; oddelene sú len hercami, ktorí hrajú svoje role pred všetkými ostatnými. A ich masky sa im začínajú rozpadať. Ľudia si to začínajú všímať. A reči sa začínajú šíriť. Keď pravda vyjde najavo šokujúcim spôsobom, dozvedia sa, že aj sami pred sebou hrali len svoje roly. 

Prečo som si ju vybrala?


Lebo mám pocit, akoby si túto knihu mali prečítať všetci, ktorí si myslia, že romantické knihy sú na jedno kopyto a že nemajú myšlienku, dušu alebo len pointu. Sľubujem vám, že ak jej dáte šancu, dostanete originálny príbeh, z ktorého aspoň polovica z vás bude mať zmiešané pocity.
Ja sama som polovicu knihy ani nevedela či tým dvom vlastne držím palce... ale nakoniec som si uvedomila, že takéto niečo by sa pokojne niekomu mohlo stať aj v reálnom živote a kto som, aby som ich súdila.
Viac menej priznávam, že mi Leah Raeder otvorila oči.

P.S. Môj obľúbený citát z knihy Unteachable:  
“...You should love something while you have it, love it fully and without reservation, even if you know you'll lose it someday. We lose everything. If you're trying to avoid loss, there's no point in taking another breath, or letting your heart beat one more time. It all ends." His fingers curl around mine. "That's all life is. Breathing in, breathing out. The space between two breaths.” 

Vaša Rea. ;)

You Might Also Like

2 komentáre :

  1. Tak po tomto článku mám veľkú chuť stiahnuť na Unteachable! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak potom splnil svoj účel. :D Určite by si si ju mala prečítať. ;)

      Odstrániť