Čítanie 2016 ,

Januárový výber

februára 14, 2016 Rea 7 Comments


Zbohom-Január a ahojte -vy!

Najprv vám chcem trošku vysvetliť, čo sa bude v tom článku diať.
Neviem, či si ešte pamätáte na moje MESAČNÉ ZHRNUTIA alebo aj TOP 3, ale chcela by som v nich pokračovať a síce viem, že meškám pár mesiacov (tie plánujem dohnať), teraz by som sa chcela sústrediť na január 2016 (keďže ten mám ešte čerstvo v pamäti, na rozdiel od septembra 2015... jop, so školou viac-menej skončili aj moje zhrnutia :D).
Nastalo ešte pár menších zmien, ktoré si možno všimnete, možno nevšimnete, ale hlavne dúfam, že oceníte moje snahy o vylepšenia.



The Score (Off-Campus #3) - Elle Kennedy


O Čom?

On vie ako zabodovať na lade aj mimo neho.
Allie Hayes má krízu. Napriek blížiacim sa štátniciam stále nevie, čo bude robiť po vysokej. A aby toho nebolo málo, snaží sa vyliečiť si zlomené srdce z dlhoročného vzťahu. Divoký po-vzťahový sex jej problémy určite nevyrieši, ale krásnej hokejovej hviezde Deanovi Di-Laurentisovi je nemožné odolať. A čo takto mu raz podľahnúť? Len jedenkrát. Pretože hoci si nie je istá svojou budúcnosťou, je sakramentky presvedčená o tom, že jej budúcnosť nebude zahŕňa kráľa jednorázoviek.
Bude to chcieť viac než sladké rečičky, aby ju získal.
Dean vždy dostane, čo chce. Dievčatá, známky, dievčatá, uznanie, dievčatá... jednoducho, je to milovník, ktorý ešte nestretol ženu imúnnu voči jeho šarmu. Až na Allie. Za jednu noc, mu táto divoká blondínka prevrátila svet hore nohami... a teraz chce, aby ostali priateľmi? Tak to teda nie! Nie je koniec, kým on sám nepovie. Rozhodne sa, že tak rýchlo to s ňou nevzdá, no keď v jeho živote nastanú isté zmeny, začne uvažovať o tom, že možno je načas sústrediť sa viac na lásku ako na skórovanie.

Prečo?

Lebo som sa celých 361 strán usmievala ako priblbá tínedžerka, ktorá po prvýkrát zbadala svojho „vyvoleného“ bez trička a v mysli si ho začala predstavovať ešte aj obliateho čokoládou... Ehm, Too much information? :D
Aby ste ma pochopili, počas čítania som bola v takej tej ružovej hmle, že som ani nevedela, čo sa deje okolo mňa. Po dlhej dobe ma kniha tak vtiahla do deja, že som čítala do 5 rána. A viete z akého dôvodu?
Kvôli Deanovi! Hokejista✓ Sexy✓ Vtipný✓ Sebavedomý✓ Kráľ sextingu✓ Zlatý✓ Najlepší poslucháč na svete✓ Úprimný✓ a takto by som mohla pokračovať do nekonečna, lebo hoci sa prvé dve knihy (okej, možno trochu aj v tretej) prezentoval ako mega veľký blbec posadnutý sexom, nakoniec v nás autorka opäť raz zapálila malú, naivnú iskričku nádeje pre všetkých chlapov, knižných aj ne-knižných, keď sa z Deana na konci vykľul, šokujúco, stále trochu blbec, ale blbec s obrovským srdcom. Ach, knihy ma zničili, lebo teraz budem vždy v kútiku duše zaslepeno dúfať, že všetci idioti majú srdce aspoň také veľké ako ich ego...  Mám pocit, že Elle Kennedy vidí do mysle každej jednej z nás, zozbiera všetky naše tajné túžby, a potom ich vloží do jej mužských postáv. A keďže máme všetky ženy maternice, sme voči jej knihám absolútne bezbranné a okamžite ich musíme milovať. :D
“Wait—do angels even get laid? And if so, are heaven orgasms a million times better than earth orgasms? I bet yes.”
“Uh-doy. Where do you think rainbows come from? Whenever you see a rainbow, that means an angel just came.“
Dopredu by som vás mala asi upozorniť, že ak budete chcieť čítať NAdultku, ktorá má v sebe hlboký odkaz, v ktorej hlavní hrdinovia bojujú s ich "vnútornými démonmi", tak po The Score ani nepoškuľujte. Hoci som milovala každú jednu vetu, musím uznať, že príbeh je povrchný, plytký, trochu viac klišé, a možno Elle ani neprišla s ničím novým, lenže kniha, ktorá mi nedá spávať, ktorá ma rozosmeje na každej strane, ktorá mi zlepší náladu na ďalší týždeň a vďaka ktorej si urobím hanbu v mestskej doprave, stojí sa zmienku a musím jej osvetu šíriť do ďalej, aby niekomu tiež zlepšila deň.
Skoro by som zabudla, Elle dokázala uspokojiť aj moju feministickú časť, a to vďaka tej najrozumnejšie, najstarostlivejšej hlavnej hrdinke-Allie. Toto dievča vedelo, čo chce, kedy to chce, a to bez ohľadu na to, čo si budú myslieť ostatní. Neviem vám ani slovami opísať, aké osviežujúce bolo čítať o sebavedomej hlavnej hrdinke, ktorá "don´t give a fuck".
Viem, že toto je tretí diel zo série, a že teraz ma možno budú niektorí v duchu preklínať, ale podľa mňa pokojne môžete začať s týmto dielom. Musím sa priznať, že keď som sa púsťala do The Score, tak som si z predchádzajúcich kníh pamätala len toľko, že to je o hokejistoch a knihu som si aj tak dokázala užiť na 110%. Takže rozhodnutie, ktorým dielom chcete začať je len na vás, ja vás chcem len dokopať do toho, aby ste prečítali aspoň niečo od Elle Kennedy, takže... CHOĎTE UŽ ČÍTAŤ! :D


BTW. Prvý obrázok hokejistu v článku je fotka reálneho 24-ročného NHL hráč Tylera Seguina a odkaz na jeho instagram nájdete TU. You´re welcome. ;) No povedzte mi, kto nemiluje hokej?  :D 

Pridaj si knižku do svojho to-read zoznamu, kliknútím na obrázok↓.

Piata vlna (The 5th Wave #1) - Rick Yancey


O čom?


PO PRVEJ VLNE OSTALA LEN TMA.
Po Druhej unikli len šťastlivci.
A po Tretej sa zachránili iba nešťastníci.
Po Štvrtej vlne platí jediné pravidlo: nikomu never.
Teraz sa schyľuje k Piatej vlne a na osamotenom úseku autostrády sa pred nimi snaží uniknúť Cassie. Pred bytosťami, ktoré sa iba podobajú na ľudí, potulujú sa po krajine a zabíjajú všetko okolo seba. Pred bytosťami, ktoré rozprášili posledných obyvateľov Zeme. Až kým Cassie nestretne Evana Walkera, je presvedčená, že prežije, iba ak ostane sama. Očarujúci a záhadný Evan môže byť Cassiinou jedinou nádejou pri záchrane jej brata – ba dokonca jej samej. No Cassie si musí vybrať medzi nádejou a zúfalstvom, medzi vzdorom a porážkou, medzi životom a smrťou. Musí sa vzdať alebo postaviť na odpor.

Prečo?

Lebo po Divergencie a Hunger Games konečne niekto napísal premakanú YAultku aj pre sci-fi nadšencov. Úprimne môžem povedať, že som sa do tejto knihy púšťala s veľmi negatívnym postojom, keďže som videla straaašne veľa negatívnych recenzií, preto si viete asi predstaviť, aká som bola prekvapená, keď som si knihu zamilovala hneď po prvej vete! Prvej, vtipnej, inteligentnej, sarkastickej vete!!! (ktorú inak ani nepovedal sám Rick, ale Stephen Hawking, no who cares?"Ak nás raz navštívia mimozemšťania, dôsledky budú zrejme podobné, ako keď Krištof Kolumbus prvý raz pristál v Amerike, čo sa pre pôvodných obyvateľov neskončilo najlepšie.") Kniha je premyslená do najmenšieho detailu, skoro každá kapitola sa končí hlbokou myšlienkou či postrehom, osudy hlavných postáv sú neuveriteľne poprepájané a verte mi, že aspoň raz budete mať chuť knihu vyhodiť von oknom. Hlavne, keď zistíte, prečo sa kniha vôbec volá Piata vlna. Bože, len keď o tom píšem mám na rukách zimomriavky...

Pozrel sa na mňa, chlácholivo sa usmial a povedal: „Všetko bude dobré,“ lebo presne to som chcela od neho počuť, a to mi chcel povedať, a tak sa správate, keď padne na svet opona: vyslovíte vetu, ktorú chcú diváci počuť.
Moje celkové hodnotenie znie...
Rick Yancey je mimozemšťan. :D :D Okej, okej, robím si srandu, sort of, ale po pravde, trochu ma desí, ako dôkladne a hlavne logicky dokázal Rick "naplánovať" náš koniec sveta skrz mimozemšťanov. Piata vlna by sa dala aj pokladať za DIY- AKO ZNIČIŤ ZEM V REKORDNE RÝCHLOM ČASE. Neverím, že toto napíšem, ale určite si knihu prečítajte v slovenskom preklade, a to hlavne z toho dôvodu, že Rick knihu napísal z viacerých pohľadov. Nemôžem vám ani upresniť presný počet rozprávačov, lebo po 3 som prestala rátať. :D Na jednej strane som aj rada, že umožnil čitateľom vidieť do hláv toľkých postáv, ale na druhej strane... bolo to strašne mätúce. Namiesto toho, aby som si užívala jeho pútavý štýl písania a prepracovaný diel, som na začiatku každej kapitoly (minimálne jednu stranu) musela rozmýšľať nad tým, o kom vôbec v danom momente čítam. No a slovenský preklad mi pomohol aspoň v tom, že odhalil,či rozprávač bol žena alebo muž. Sum up, mám novú obľúbenú sériu, ktorá mi otvorila dvere do nového žánru a ktorá mi aj ukázala, ako smrť a zúfalstvo dokáže zmeniť charakter človeka.
Kto by povedal, že ma budú baviť knihy o mimozemšťanoch?

Dlho sme tu nemali knižný trailer!
 Nope, nie trailer na film (ten som ešte stále nevidela, tak si nechcem pokaziť prekvapko:D), ale trailer čisto na knihu. Užite si, pretože na knižný trailer je to video fakt dlhé. 

Pridaj si knižku do svojho to-read zoznamu, kliknútím na obrázok↓.


F*ck Love - Tarryn Fisher



O čom?

Helena Conway sa zamilovala.
Nedobrovoľne. Nevedomky.
Ale nie tak úplne bez podnetu.
Kit Isley je všetkým, čím ona nie je. Je nevyspytateľný, neviazaný a neopatrný.
Všetko by mohlo byť dokonalé... ak by nechodil s jej najlepšou kamarátkou.
Helena sa musí vzoprieť svojmu srdcu. Urobiť správnu vec. Myslieť na ostaných.
Teda dovtedy, kým nepodľahne.

Prečo?

Lebo F*ck Love je nie je len názov mojej novej najobľúbenejšej knihy, ale aj moje životné motto (ehm, aká vhodná téma na dnešný deň, inak prajem krásneho Valentína tým, ktorí tento "sviatok" vôbec oslavujú, ja vás ľúbim po celý rok ;)). Spomeňte si, kedy naposledy sa vám sníval tak reálny sen, že keď ste sa ráno zobudili, museli ste sa párkrát zhlboka nadýchnuť, aby ste sa skutočne prebrali a uvedomili si, že to bol všetko len sen a nič z toho sa nestalo... Našej hlavnej hrdinke sa stalo niečo podobné, lenže narozdiel od nás, ona sa zabudla zhlboka nadýchnuť a viac-menej si na základe sna zmenila život o 180° (dobre som to vyrátala? matematika mi nikdy nešla). :D A teraz sa rozhodnite, či Helena je šialená, trafená, detinská, odvážna, nezávislá alebo len nešťastná zo svojho doterajšieho života a v podvedomí čakajúca na znamenie, že tadeto cesta nevedie. Konečne som čítala o hlavnej hrdinke, s ktorou som sa dokázala vo všetkom stotožniť. Bizarná, vtipná, ukecaná, nemotorná, utekajúca od problémov, hľadajúca samú seba, veriaca, že sny sa môžu splniť a (v neposlednom rade) posadnutá knižným, fiktívnym svetom Harryho Pottera. Človek by ani nepovedal, koľko vtipov sa dá vymyslieť na Harryho. Mám trochu pocit akoby som práve opisovala samú seba (Tarryn, are you stalking me?:D)... každopádne, Helena bola ako moja najlepšia kamarátka, a to viac som sa tešila z jej vytúženého happyendu, ktorý si fakt vydrela. Teraz si hovoríte, a čo hlavný hrdina? Nemôžem písať ódy na Kita Isleyho, pretože aj mesiac po dočítaní pre mňa stále predstavuje záhadu. Sexy záhadu, ale stále len záhadu, ktorú som doteraz nedokázala rozlúštiť.  
“I’m trying to find myself.”
Greer grins. “That, my dear, is the scariest thing you’re ever going to do.”
“Why is that?”
“Because you might not like what you find.”

Tarryn Fisher je nielen geniálna spisovateľka s divno-šialenou mysľou, temným štýlom písania, ale aj Kráľovná emócií. Neviem, či ste čítali nejaké jej knihy, no všetko od Tarryn je záruku toho, že sa budete smiať, plakať, prežívať všetko spolu s postavami, nenávidieť tých "bad-guys", v určitom okamihu nenávidieť aj samotnú Tarryn za to, čo svojim postavám postvárala, a nakoniec sa budete smiať cez slzy.
Myslím, že nech siahnete po hocijakej jej knihe, musíte sa psychicky pripraviť nato, že vás to psychicky vyčerpá, no zároveň aj nakopne do života.
Ešte by som vás mala asi spomenúť aj to, že knižka vám možno/dosť určite nebude dávať zmysel a v duchu si budete hovoriť "WTF!". Moja rada, kašlite na zmysel, jednoducho choď s prúdom, alebo presnejšie s hurikánom, akým je táto kniha a nezamýšľajte sa, že Tarryn do toho zamiešala aj trochu paranormálu, bez toho para (prosím, povzneste sa cez môj pokus o slovný vtip, ďakujem:D).
Neveríte, že vaše sny sa môžu splniť? Skúste F*ck Love a možno svoj názor prehodnotíte. ;)



Pridaj si knižku do svojho to-read zoznamu, kliknútím na obrázok↓.


Z určitej hudby asi nikdy nevyrastiem, viď nový Panic! at the Disco.
Môžeme vzdať hold Brendonovi zato, že nahral nový album úplne sám a tým myslím, že nielen spev, vokály, ale aj všetky hudobné nástroje?
Nechápem, hudobný génius s neuveriteľným rozsahom a s tými najkrajšími perami. ;) :D



Vaša Rea, ktorá má druhú pubertu...
oh, for the good of all, I hope not.

You Might Also Like

7 komentárov :

  1. Dean, och Dean, prečo si len hrdinom knižným? (môj úbohý pokus o rým :D ) Dean bol z nich všetkých najlepších lebo KÚPEĽŇOVÁ SCÉNA!!!!!!! Vtedy som vedela, že nič zábavnejšie v knihe nenájdem. Úprimne, neviem sa dočkať Tuckera, lebo on v celej sérii nebol taký okatý ako ostatní chalani. Som zvedavá, čo si autorka pripraví, ale hlavné je, že tam bude aj Dean. Musí sa tam mihnúť.
    Fuck love bola úžasná, mám chuť si ju znova prečítať a fakt ju chcem mať na poličke, aj keby bola neviem aká drahá! :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. (úbohé pokusy o rýmy a vtipy sú moja parketa, takže si ma pobavila :D :D :D)
      Ooo kúpeľňová scéna, mám chuť si ju teraz hneď prečítať. Ja som na Tuckera úplne zabúdala, teda až kým sa neobjavil v poslednej kapitole... a potom som bola, že čooooooo! Kde je pokračovanie? :D :D
      Ja stále chodím na bookdepo a nejako majú Tarryn úplne v paži, ak ju niekde náhodou nájdeš, že sa dá kúpiť, tak mi hneď píš. :D

      Odstrániť
  2. úplne s tebou súhlasím, čo sa the score týka ... gotta love Dean ♥ ♥ ♥ tá kniha bola mega úžasná a Dean je jednoducho zlatíčko. Záver ma totálne zabil. Som ho pomaly celý preravala :D pretože ... reasons .... na Tuckovu knihu sa teším jak dieťa na vianoce :D chlap, ktorý vie variť, hmmm, give him to me O:) a ja som si hneď tak hovorila, prečo si tam dala Tylera keď Dean je blonďák :D nuž, pure eye candy :P

    od Tarryn Fisher som ešte nič nečítala, ale fuck love znie naozaj úžasne, tak hádam sa k tomu čoskoro dostanem, lebo počúvam na knihu len to dobré a pozitívne ohlasy neustupujú :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dean ja rozhodne môj tohtoročný najobľúbenejší knižný hrdina, naposledy som takúto "crush" mala na Mala Ericsona zo série Stage Dive. :D
      Tyler bol čisto len pre potešenie, lebo podľa mňa to je najkrajší hokejista ever. :D
      Oooo, ty si od nej nič nečítala, tak keď sa budeš cítiť psychicky silná, odporúčam ti od nej celú sériu Love Me with Lies... to bolo niečo neuveriteľné a možno si dám re-reading aj ja. :D

      Odstrániť
    2. Mala som mala z celej série najradšej .. ale zase Dean je Dean ... ale absolútne srdiečko je Mason z A price of a kiss :D
      Pre mňa možno nie, že najkrajší, ale rozhodne patrí medzi tých pohladnejších D
      noted :P ked si budem chcieť od Tarryn niečo prečítať tak určite siahnem po LMWL :)

      Odstrániť
    3. A price of a kiss som nečítala, ani som nevedela, že taká kniha existuje, ale vďaka tebe si ju idem okamžite pridať do to-read listu. :D

      Odstrániť
    4. to si musíš prečítať, lebo MASON!!!! ♥ a nenechaj sa odradiť, tým, čím je hej má na to svoje dôvody a je to zlatíčko :) a neviem ako ho ešte vychváliť :D

      Odstrániť