Čítanie 2014 ,

To najlepšie za mesiac...

septembra 09, 2014 Rea 8 Comments

AUGUST


Nazdaaar!
No čo vám poviem...

August bol u mňa maximálne hektický a vyťažený. Skoro vôbec som nebola doma.
Stihla som však tábor, týždeň na východe s rodinou, tri festivaly, stretávku zo strednej, štyrikrát osláviť narodeniny a pokaziť čítačku.
R.I.P Zuri (to je meno mojej čítačky a nie, vôbec mi nepríde divné, že som jej dala meno a správam sa k nej ako k žijúcej bytosti =P) No nádej umiera posledná, preto stále dúfam v tvoje vzkriesenie. Drž sa!
A dokonca aj cez tento nabitý program som dokázala prečítať 9 kníh!
Som hrdá sama na seba a jednoducho, musím to spraviť...

Takže skôr, ako začnem byť namyslená, ideme na to! =D

3.miesto


Shadows (Lux #0.5) + Obsidian (Lux #1) + Onyx (Lux #2) + Opal (Lux #3) + Origin (Lux #4) + Opposition (Lux #5) - Jennifer L. Armentrout




Anotácia


Začítať od znova je nahovno.
Keď sme sa presťahovali do Západnej Virgínie tesne pred začiatkom môjho posledného ročníka na strednej, musela som prehltnúť ten ich výrazný prízvuk, mizerné internetové pripojenie a veľmi veľa nudy... kým som nezazrela svojho sexy suseda s jeho úchvatne vysokým telom a tajomnými, zelenými oči! Všetko by sa teda malo zlepšovať.
Lenže potom otvoril ústa.
Daemon je neznesiteľný. Arogantný. Jednoducho na zabitie. Nevychádzame spolu. Vôbec.
Ale keď ma napadne cudzinec a Daemon mávnutím ruky doslova zmrazí čas, stane sa ... niečo nečakané. Ten sexy mimozemšťan od vedľa ma označí.
Počuli ste dobre. Mimozemšťan.
Ukáže sa, že Daemon a jeho sestra majú plný vesmír nepriateľov, ktorí idú po ich schopnostiach a Daemonov dotyk ma rozžiari ako hlavnú ulicu vo Vegas.
Jediný spôsob, ako sa z toho všetkého dostať živá, je držať sa blízko Daemona, kým zo mňa tie jeho mimozemské triky nezmiznú.
Ak ho teda predtým nezabijem...

Prečo som si ju vybrala?


Dočítala som posledný diel jedinej Jenniferinej série, ktorá sa od nej dala vôbec čítať.
Ak toto nie je na zaplakanie, tak už neviem. Už teraz sa začínam modliť, aby Jennifer ešte napísala niečo dobré, čo by sa aspoň priblížilo k Lux sérií.
Posledný diel bol super, ale pre mňa štvrtá časť ostala neprekonaná.
No aj tak to bolo vtipné, akčné čítanie a neverím, že to poviem, ale asi mimozemšťania prekonali aj upírov či vlkolakov, na ktorých som doteraz nedala dopustiť.

Ukončím to len tým, že mi všetci hrdinovia budú neskutočne chýbať. Najviac však dialógy Daemona a Katy. =D




2.miesto


Ugly Love - Colleen Hoover


Anotácia



Keď sa Tate Collins zoznámila s pilotom Milesom Archerom, vedela, že to nie je láska na prvý pohľad. Dokonca by ich nepovažovala ani za priateľov.  Jediná vec, ktorú mali spoločnú, bola ich nepopierateľná vzájomná príťažlivosť. Keď sa ich túžby vyplavia na povrch, uvedomia si, že si perfektne rozumejú.
On lásku nechce, ona na ňu nemá čas, takže sa zhodnú len na sexe. Táto dohoda sa zdala až prekvapujúco ľahká, pokiaľ by sa Tate držala dvoch pravidiel, ktoré Miles určil.

Nikdy sa nepýtaj na minulosť.
Neočakávaj budúcnosť.

Myslia si, že to zvládnu, ale skoro si uvedomia, že sa mýlili.

Srdcia sa infiltrujú.
Sľuby sa porušia.
Pravidlá sa roztrieštia.
Láska bude škaredá.

Prečo som si ju vybrala?


Lebo to je najnovšia kniha od Colleen a ako väčšina z nás už možno vie, Colleen je jedna z mojich najobľúbenejších spisovateliek. Preto nie je prekvapením, že sa v mojej Top 3 okamžite ocitlo - Ugly Love.
Musím sa priznať, že hoci som knihu prečítala na jeden šup, nebolo to úplne ono. Colleen rozhodne písať vie. Neraz mi to dokázala, no v tejto knihe mi niečo nesedelo.
Napriek tomu to však bolo lepšie ako polovica kníh, ktoré v Amerike vôbec vychádzajú. A ak máte slabosť pre chlapov v uniformách, reálne knižné postavy a dej, ktorý vás emocionálne vyšťaví, tak Ugly Love je ono.

Plus tá pesnička.
Ach.
Opäť Griffin Peterson s tým jeho sexy hlasom a krásnym textom, ktorý dokonale vystihol príbeh, dokázal nemožné. Posúďte sami!


1.miesto



Since You've Been Gone - Morgan Matson

Anotácia

Bola to Sloane, kto Emily dostal z jej ulity a spravil jej život o 100% zaujímavejším. Ale tesne predtým, čo malo byť ich najepickejším letom, Sloane jednoducho... zmizla. Všetko, čo po nej zostalo je len zoznam.


A na ňom trinásť-Sloanou inšpirovaných úloh, ktoré by Emily normálne nikdy nespravila.
Ale čo keby práve tieto úlohy dokázali priviesť Sloane späť?


Zber jabĺk v noci?
Okej, to je ľahké.


Tancovať až do rána?
Jasne. Prečo nie?

Pobozkať cudzinca?
Ehm...

Emily má teraz toto nečakané leto a pomoc od Franka Portera (čo je ešte neočakávanejšie), aby splnila veci zo Sloaninho zoznamu. Kto vie, čo nakoniec nájde.

Kúpať sa bez plaviek?
Počkať... čo?

Prečo som si ju vybrala?



Zhrnieme si to.

Čo milujem:
Leto. ✓
Dobrodružstva. ✓
Kamarátstva. ✓
Lásku, ktorá vznikne z priateľstva. ✓
Tvorenie zoznamov. ✓
Plnenie zoznamov. ✓
Záhady. ✓
Zážitky. ✓
Odvahu. ✓
Happyendy. ✓

Tie fajočky znamenajú, že kniha splnila každý jeden bod.
A ešte sa mi podarilo nemožné, v pár slovách som vám povedala celý dej.
Nemusíte mi ďakovať. :D
Since You´ve been Gone sa zaradila medzi moje najrýchlejšie prečítané knihy.
 Príbeh ma pohltil až tak, že som sa od neho asi ani nepohla.
Odporúčam ju všetkým, ktorí milujú letné oddychovky s peknými myšlienkami, a zároveň si nepotrpia na romantické príbehy, pretože táto dokonalá kniha je hlavne o kamarátstve a o tom, ako sa človek pokúša nájsť sám seba.

Na záver pesnička, bez ktorej túto knihu ani nemôžete začať čítať.
Btw. originál Kelly Clarkson, ale toto je z môjho obľúbeného filmu, takže no... veď viete, musela som. :D



Vaša Rea. :))

You Might Also Like

8 komentárov :

  1. nesutočne si chcem prečítať Ugly Love, keďže som od Colleen čítala už myslím že TAKMER všetko okrem toho, ale najprv ma musi prejst nechut k citaniu dpc :D
    A chcela som si toto leto prečítať aj since you ve been gone... ale no.. nevyšlo :D snáď sa mi to raz podarí :DD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čítala si od nej Slammed? Ak nie, tak kašli na Ugly Love a prečítaj si radšej to! Inak ti ju nevnucujem. :D Len to moja srdcovka.
      Držím ti palce a dúfam, že si ju prečítaš skôr ako na druhý rok v lete. :D :D

      Odstrániť
  2. Na Luxe pracujem, od tej autorky som ešte nič nečítala a akosi mám dojem, že mi uchádzajú tieto veľké série, najprv UA, potom Divergencia a aj toto :D
    Ugly Love som čítala tento mesiac a ja a môžem dodať len jedno... k môjmu zoznamu sexy uniforiem oficiálne pridávam aj pilotskú. Takže ak sa predo mňa momentálne postaví nejaký pilot, neručím za seba :D Mne sa veľmi páčila inak, hneď potom som čítala Maybe Someday a zbožňovala som, ako veľmi bola odlišná, ale ten koniec bol trochu natiahnutý :D
    Since you´ve been gone som chcela prečítať, ale second chance summer ma sklamalo, tak o tom veľmi pochybujem :D
    Ach, Pitch Perfect, teraz si to kvôli tebe mám chuť znova pozrieť :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nič od nej nečítaj!!!!
      Len Lux sériu. :D
      Vážne ťa o to prosím, lebo hocičo iné by si od nej prečítala, tak prídeš na to, že nevie písať z vlastnej hlavy. :D
      Presne, doteraz som si myslela, že sú sexy len hasiči a námorníci, ale som rada, že mi Colleen otvorila nový svet plný možností... s pilotmi. :D :D
      Ale súhlasím, ten koniec pokojne mohla dať, keď bol u nej doma na gauči s tým perom. Neviem či vieš, čo myslím. :D No nechcem spojlerovať.
      Už si čítala Slammed? Nie že by som ju vnucovala aj tebe, ale mala by si si ju prečítať. :D
      Ja som uvažovala medzi Second chance summer a Since you´ve been gone, no SYBG malo vyššie hodnotenie a anotácia mi viac sadla, takže vyhrala ona. :D Preto ti odporúčam zabudnúť na SCS a dať aj tak šancu SYBG. ;) :D
      Ja ten film môžem už aj dabovať. :D ale aj tak si ho idem teraz asi pozrieť ešte raz, už len kvôli Rebel Wilson :D

      Odstrániť
    2. OK, beriem si tvoj radu k srdcu :D Aj keď mám od nej v čítačke aj iné knihy :D
      Uhm, a policajtov si kde nechala? Teda, nie mestských, pch, tí nie sú sexy, ale minule som videla v meste takých tých v maskáčoch s tými vestami. Perfektné telo, v tvári krásni a ešte aj nebezpečne vyzerajúci = vražedná kombinácia :D
      Hej viem, čo myslíš a to by bolo perfektné zakončenie, ale aj takto to bolo dobré... myslím, že Colleen aj keď napíše zlú knihu, tak ju budem zbožňovať a obhajovať :D
      Ja som ho videla len 3x, ale súhlasím, ona je tam super :D

      Odstrániť
    3. No vidíš to, na nich som zabudla, lebo som si hneď predstavila len mestských a teraz som si spomenula aj na vojakov. Ani tí nie sú na zahodenie. :D
      Bála som sa, že len ja som taká zaujatá a nedokážem byť objektívna, keď príde na Colleen, ale ako vidím, držím so mnou. :D
      No celé som to videla možno 5krát. Väčšinou si to pretáčam na pesničky a robím si z toho karaoke. :D

      Odstrániť
  3. Séria Lux nebola nič pre mňa a zrejme ani jedna z autorkiných kníh. Teda... prvá časť sa mi páčila, ale ďalej som sa už akosi nedostala. Vadilo mi, ako sa to naťahovalo medzi hlavnými postavami, v dvojke až tak, že som s čítaním radšej sekla. Čítala som od nej ešte Počkám si na teba, ale to bol totálny fail, asi vykradla všetky príbehy, čo sa dali a spojila ich do jednej otrasnej hatlaniny. Ja tú autorku moc nemusím.
    Nová knihy od Colleen vyzerá dobre, čítala som od nej Maybe someday a to bolo fajn, len budem rada, kým najprv dočítam slávnu Beznádejnú a potom sa možno pustím do tohto.
    To posledné nepoznám, ale vyzerá to fajn.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Škoda, lebo 4.časť bola fakt dokonalá. No chápem ťa, že sa ti nechcelo pokračovať, pretože 2 bola taká nijaká.
      Ja som to čítala v angličtine - Waiting for you a bolo to fakt zlééééé, nechcem si ani predstaviť, aké zlé to muselo byť ešte s prekladom. :D :D Ale tak mňa to ani neprekvapuje, ja som ešte predtým od nej čítala Half-Blood a to bola zase na totálku Upírska Akadémia, odvtedy sa na jej knihy pozerám tak cez prsty. :D A možno aj Lux sériu od niekoho prebrala, no ja som dovtedy žiadnu knihu o mimozemšťanoch nečítala, tak som na to neprišla. :D :D

      Odstrániť